I dette indlæg har jeg samlet 7 uundværlige ting jeg altid har med på tur.  Ikke dyrt grej eller materialer fra rumfartsteknologien. Bare en god håndfuld ting der altid er med og gør livet meget lettere og behageligt derude.

De er absolut uundværlige i min samling af outdoor-grej og i min pakning, når jeg selv skal afsted.  Nogle er helt essentielle og andre er bare i genren tips/tricks/komfort –  opnået gennem masser af ture i shelter, i telt og med hængekøjen i den danske natur.

(Artiklen indeholder afilliatelinks) 

Gode ting til friluftstur i DK : 

1. Pandelampe

Det bliver mørkt når man overnatter derude eller turen trækker ud. Man kan selvfølgelig bruge en lommelygte, men det gør lejrlivet 100 gange lettere at lyset følger den retnig du kigger i . Et bål kan ikke lyse ordentligt op i mørket, når du skal finde ting, lave mad, binde knuder, på toilet,  gøre klar til natten osv.  En pandelygte er et must.

Denne her er god : Pandelampe

2. Babywhipes

Kan klare en mindre opvask, små rengøringsopgaver, rengøre din kniv, rense dine ting for snavs, vaske hænder, truckervask om morgenen …. nå ja og så er de verdensklasse til toiletbesøg.  En lille pakke fylder og vejer ikke ret meget, men kan løse rigtig mange af de småproblemer der opstår når man ikke har adgang til køkken og toilet. Uundværlige på tur.

3. First -Aid-Kit

Du skal kunne reparere dig selv og yde førstehjælp til dem du er på tur med. Hav derfor altid et lille førstehjælps-kit med på tur – det koster så lidt og kan redde din tur.

Bestil ex. vis det her : Førstehjælp

4. Krydderkarussel 

Det er ikke en gourmét forlystelse i tivoli eller en forlystelse til amatørkokke, men en lille smart ting, der gør at din turmad ikke behøver at være kedelig – du kan altid spice den op og skal ikke til at pakke små bokse og poser med krydderier. Karrusellen med på tur – så får din indre vildmarkskok lige en hjælpende hånd – ser sådan ud og kan købes b.la. hos spejdersport.

5. Trangia

Et solidt stykke friluftsudstyr der har stået tidens test. Kog kaffevand, lav mad, varm din kakao. Trangiaen er allround, klarer alle køkkenopgaverne og går ikke i stykker. Den er altid med.

Træk stikket har et indlæg om den her : Trangia Artikel

6.  Tarp

En let nylondug med en masse fastgørelsespunkter. Kan bruges som læsejl, biuvak, underlag, regnslag, overdækning, camouflage, indpakning osv.

En Tarp er den slags udstyr man ikke vidste man manglede! Men når man har den,  løser den masser af problematikker på turen. Jeg har skrevet mere om dette multianvendelige stykke grej her : Tarp – Artikel

7. Den bedste tur kaffe

Jeg er MEGET glad for kaffe og har testet alle mulige mærker og systemer. Jeg har endda skrevet et indlæg om kaffe på tur som du kan finde her på siden. Min konklusion på den bedste kaffe og den jeg oftest har med,  er denne geniale opfindelse. Man skal bare koge vand, hælde op og vente lidt. Så har man 2 kopper med en “stempelkandekaffeagtig” oplevelse – De kalder det brew in a bag.  Den er økologisk, den er fair trade og den er fra Ethiopien….. og du kan købe nogle pakker lige her : Bedste tur-kaffe

Disse 7 ting er selvfølgelig  ikke en komplet liste, men ting der gør dit friluftsliv mere behageligt, og løser en masse småproblemer derude.

Min forslag til en mere komplet pakkeliste til en weekendtur kan du se her : Pakkeliste

Men ellers vil jeg bare ønske dig en rigtig god tur i det fri – måske ses vi derude.

.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *