Min søn på 11 og jeg,  har givet os selv den udfordring, at overnatte i de fri minimum 1 gang hver mdr, igennem 2018.

Tur nummer 9 –  14. September

Septemberturen gik til Djursland med det formål at overnatte “på stranden”.

Der er flere muligheder for at finde en lejrplads eller et øde område med “havudsigt” og vi havde udset os een af naturstyrelsens store lejrpladser. Vel ankommet gik der lidt tid med at finde ud af hvor pladsen egentlig var – en snak med nogle lokale friuftsfolk gjorde kun forvirringen større, da der var divergerende opfattelser af, hvor lejrpladsen/friteltningsområdet præcist var :-).
Det sker nogle gange på nye lokaliteter at man ikke kan finde shelteren eller lejrpladsen og så må man bruge sin dømmekraft og logiske sans.


Jeg vil ikke opfordre til at smække telte og større setups op hvorsomhelst, men hvis man ikke præcist kan finde pladsen, må man improvisere og huske,  at reglerne er lavet for at beskytte naturen og undgå at strande og skove bliver oversvømmet med villatelte og biler.
Et lille telt et diskret sted og hvor man selvfølgelig sletter alle spor vil de færreste hidse sig op over…
Så vi fandt et sted, inden for det område hvor vi mente lejrpladsen lå, og satte vores lille telt op og gik igang med at få en lille lejr på benene.

En rimelig std. overnatning hvor vi ikke havde så meget grej med. Bygge lejren – Gøre alt klar – Aftensmad på trangiaen og en gåtur langs stranden. Så var det faktisk mørkt ..
aftenenerne er blevet korte her i september.

Vi undlod at tænde bål, da vi var lidt usikre på om vi var på den præcise lokalitet og vi gik derfor tidligt i poserne.

Det er fantastisk at bo på en strand. Den meditative klukken fra bølgerne der ruller ind på stranden og det store rum man kigger ud i når man ser ud over havet.
Det giver en indre ro – helt automatisk.

Når man ligger der i fuldkomment mørke, i sin sovepose, 8 meter fra vandkanten.
Når man kun kan høre bølgeslaget og ellers har det varmt, er mæt, træt og har fået masser af frisk havluft –  ja så er det svært at være stresset.

Tilsvarende når man har sovet en hel nat og laver morgenmad i teltåbningen med mågeskrig, solopgang og stille hav som kulisse.

Septemberturen blev en “mindfull” tur i de smukkeste omgivelser og vi gør nu klar til de lidt hårdere tempetaturer i Okt/Nov/Dec

Som altid lidt billeder :


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *