Super “one-pot” at lave derude og kan varieres på mange måder.
En ægte turklassiker hvor hele måltidet er i eén gryde – keep it simple.

 

3 personer:

400 g hakket oksekød
2 løg
2 fed hvidløg
1 lille ds tomatkoncentrat
1 dåse bønner
8-10 rensende hyben uden “indmad”
Lidt strandsennep
Krydderier: Chilli, salt, spidskommen, oregano, cayennepeber, pabrika (lav evt en blanding hjemmefra)

Tilbehør: Brød

Sauter løg og hvidløg til løgene er klare, tilsæt tomatpure og kød og svits videre…
Når alt er brunet tilsættes hyben, bønner og krydderier og det hele koger i mindst 15-20 min,men meget gerne længere. Juster konsistensen med vand.

Har man ikke hyben bruges et par hakkede tomater istedet.
Strandsennep er ikke strengt nødvendig – men det er hyggeligt at putte lidt natur i sin mad – det kunne også være brændenældeskud, skvalderkål, strandmælde, røllike olign.

 

Ulempen ved denne ret er at hakket oksekød kræver kølemulighed eller at man har en indkøbmulighed umiddelbart inden tilberedning.

Men har man det er det en ret der er lige til at gå til med Bålgryde  eller Trangia .

Go fornøjelse.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *