Min søn på 11 og jeg,  har givet os selv den udfordring, at overnatte i det fri minimum 1 gang hver mdr, igennem 2018.

6 tur – 29. Juni

Juni viste sig at blive lidt en presset måned, så da vi nåede hen til fredag d 29 var det ved at være opover, hvis vi skulle klare udfordringen med at sove ude alle 12 mdr. i 2018.  Men vi er begge ret opsatte på at gennemføre så løsningen blev at tage en lyntur til den lokale mose hvor der er 2 shelters.

Vi pakkede derfor superlet og drog imod shelterne kl 20 om aftenen. Vi havde kun det mest nøvendige overnatningsgrej, et myggelys, en tarp og forplejningen bestod af en müslibar og en banan til morgenmad/nødproviant. Ikke den store luksus, men på denne tid af måneden handlede det om at komme en enkelt aften ud i midsommernaturen for at  gennemføre vores udfordring.

Da vi vedtog udfordringen havde vi en snak om at der måske blev et par ture hvor vi bare kørte ud efter aftensmaden og sov i en shelter da skole, familieliv, arrangementer, ferie osv. jo lægger beslag på en del dage og weekender der derfor ikke indbyder til lange ture. De fleste vil nok genkende juni som een af de mdr. hvor der er ekstra meget på programmet. Især når man har børn ;-).

                                                                                                         

 

 

 

 

Vi har i år haft den varmeste og tørreste juni mdr i mands minde, så der var udstedt bål og afbrændingsforbud i hele Østjylland og vist nok også resten af DK. Vi måtte derfor nøjes med at tænde et stort myggelys i bålstedet og hygge os lidt ved det. Lidt ærgeligt da hygge, madlavning og de gode snakke omkring bålet normalt fylder meget i vores måde at dyrke friluftslivet på.

Vi gik en aftentur rundt i mosen og krøb i poserne ved 11 tiden.  Vi lå og kiggede ud på himlen der ikke blev rigtig mørk. Ved midsommertid bliver det faktisk slet ikke rigtig mørkt og man kan fint klare sig uden lys og lygter, selv hvis man skal op og tisse kl 2 om natten.

” Danmark nu blunder den den lyse nat”   – ja det må man sige…  Vi faldt i søvn omkring midnat og jeg vågnede igen da fuglene begyndte at synge solen op  kl 3.20 ….  hvorefter jeg lå og småblundende til fuglesang og vindens rusken i træerne. Sønnen sov heldigvis igennem til kl 8 stykker.

En på alle måder kort overnatning, men stadig en fin oplevelse og man skønner (endnu) mere på vores foranderlige årstider når man kommer ud og oplever det i fuld effekt.

Det har Oluf Ring sikkert også gjort i 1922 hvor han skrev ovennævnte sang – men dengang blev man heller ikke bombarderet med virituel virkelighed, skærme, PC er, smartsphones og sociale medier, så han har nok haft bedre til til at opleve og beskrive den danske midsommer med ordene:

Pigernes latter og lyse hår – leg som får aldrig ende.

Øjnene blå som vand i vår – mildt om et evigt Danmarks spår.

Sol over grønne sletter – lykke og lyse nætter. 

Lidt billeder fra årets korteste tur :

                


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *