Jeg hedder Svend Hamann  Jeg er 49 år gammel og bor lige syd for Aarhus.
Jeg er uddannet Naturterapeut og Socialpædagog og  jeg arbejder til dagligt i Psykiatrien. Derudover driver og ejer jeg  hhv. www.gastrokanonen.dk og www.strandhoest.dk.  Mine passioner er natur og mad 🙂

Jeg har gennem 20 år arbejdet med psykisk sårbare mennesker inden for socialpsykiatrien og i den forbindelse brugt min naturfancination og mine friluftsfærdigheder til at øge psykiatribrugeres chance for recovery, indre ro og fremme  deres muligheder for selv at gøre noget godt for deres psyke.

Jeg har b.la. startet og drevet et naturprojekt for denne målgruppe og har i den forbindelse uddannet mig til naturterapeut.

Jeg har siden drengeårenes hulebyggerier og leg i en nærliggende skov brugt naturen på forskellig vis. Jeg er ivrig lystfisker, ror havkajak, dyrker UV-jagt, sanker mad fra naturen og er generelt et menneske der trives godt når jeg opholder mig udendørs. Derfor overnatter jeg ofte ude – og har haft mine børn med siden de var i 2-3 års alderen.

Jeg er overbevist om at naturen kan hjælpe os med finde ro og balance og at dette behov bliver stadigt større, i takt med at vi får mere og mere teknologi, sociale medier, input, arbejde og mere stress.

Livet går hurtigere og hurtigere og jeg håber at kunne hjælpe og guide mennesker til at komme lidt ned i gear, og genskabe forbindelsen til naturen og finde glæde i normale “kedelige” ting som et bål, solopgange, opmærksomhedsøvelser, fuglefløjt, årstidernes skiften, naturfortællinger,  mad fra naturen, oplevelser med vilde dyr, mindfullnes, fiskeri, jagt, åndedrætsøvelser, havet, bushcraft og alt det andet der findes derude.

Få hundrede meter eller få kilometer væk – ligemeget hvor vi bor i Danmark er der ikke langt til noget smuk natur. Men vi bruger det ikke ret meget.

Det kunne vi som moderne mennesker med fordel gøre noget mere.
Friluftliv kan dyrkes på mange planer og der er gode oplevelser derude, med masser af afstressning og ro. Det er der også selvom grejet ikke koster flere tusind kroner. Der er i disse år en stigende interesse for friluftslivet og begreber som “outdoor” og “bushcraft” og endda “survival” sniger sig ind i butikkernes navne og produkter,   og amerikanske begreber florerer på hjemmesider og fora på nettet, men det behøver ikke være så teknisk. Jeg guider dig gerne i hvad der er nødvendigt og hvordan man bruger natur og friluftsgrej.

Det aller-vigtigste er at opholde sig i naturen.
Koble fra skærmene og strømmen af informationer og input og bare være.
Mærke vind og vejr i ansigtet – nyde stilheden og det simple liv.

Trække Stikket

Kontakt svendhamann@gmail.com for yderligere information