“Træk Stikket” vil gerne formidle glæden ved “hverdagseventyr”, natur, simpelt friluftsliv og naturterapi.

I Danmark har vi naturen lige udenfor døren og virkelig mange muligheder for gode naturoplevelser.
Og det er forbavsende få mennesker man møder, hvis man kommer bare lidt væk fra de trådte stier.

 

Jeg hedder Svend Hamann og det er mig der skriver og redigerer “Trækstikket”
Jeg er uddannet Socialpædagog og Naturterapeut og  jeg arbejder til dagligt i Psykiatrien.

Derudover driver og ejer jeg  hhv. www.gastrokanonen.dk og www.strandhoest.dk

Jeg har siden drengeårenes hulebyggerier og leg i en nærliggende skov brugt naturen på forskellig vis.
Jeg er ivrig lystfisker, ror havkajak, dyrker UV-jagt, sanker mad fra naturen og er generelt et menneske der trives godt når jeg opholder mig udendørs. Derfor overnatter jeg ofte ude – og har haft mine børn med siden de var i 2-3 års alderen.

Jeg er 49 år gammel og  far til 2 piger og 1 dreng. Pigerne er nu henholdsvis 20 og 18  år, og de er hoppet lidt af outdoorlivet.

De fortæller ofte om de ting de kan huske fra vores ture,og virker generelt glade for de oplevelser, der er kommet ud af at sove i biuvak på stranden eller tage på teltture, med stormkøkken og skumfiduser. Men jeg må erkende at med den alder de har er der andre ting der trækker.

Drengen på 12 er til gengæld hooked på outdoorlivet.

Han er næsten med hver gang, og det har en kæmpe værdi for mig. Jeg er af den opfattelse at nutidens børn har godt af noget virkelighed og noget ro, som modstykke til strømmen af info og input fra den virituelle verden.

Som uddannet pædagog er jeg også bevist om vigtigheden af at lære hvordan naturen og verden hænger sammen, og få tiden til fordybelse og nærvær. Og som helt almindelig far er det bare fedt at lave noget med sit barn, hvor man ikke bliver forstyrret af biblyde, alarmer, notifikationer, sms er og alverdens andre input.

Der er kun stilheden, naturen og fællesskabet,  og der ligger mange livsbekræftende og stærke oplevelser i den sammensætning.

 

Jeg er overbevist om at naturen kan hjælpe os med finde ro og balance og at dette behov bliver stadigt større, i takt med at vi får mere og mere teknologi, sociale medier, input, arbejde og mere stress.

Livet går hurtigere og hurtigere og jeg håber jeg med denne blog kan inspirere nogle til at komme lidt ned i gear, og finde tilbage til glæden ved normale “kedelige” ting som stjernehimmelen, bål, solopgange, fuglefløjt, årstidernes skiften, mad fra naturen, oplevelser med vilde dyr, fiskeri, jagt, bushcraft og alt det andet der findes derude.

 

Få hundrede meter eller få kilometer væk – ligemeget hvor vi bor i Danmark er der ikke langt til noget smuk natur. Men vi bruger det ikke ret meget.

Det synes jeg vi moderne mennesker med fordel kunne gøre noget mere, og det er ikke specielt vanskeligt eller udfordrende. “Træk Stikket” vil gerne vise at det ikke er nødvendigt med en masse hightech grej, frysetørret mad  og det rigtige mærke i bukserne for at lave en dagstur eller nogle overnatninger i shelter eller telt.
Friluftliv kan dyrkes på mange planer og der er gode oplevelser derude, med masser af afstressning og ro. Det er der også selvom grejet ikke koster flere tusind kroner.

Bål, god mad, udeliv, hygge og overnatning i det fri, er nogle af de billigste og mest meningsfyldte aktviteter man kan lave med børn og dette vil jeg også gerne formidle i denne blog.

Der er i disse år en stigende interesse for friluftslivet og begreber som “outdoor” og “bushcraft” og endda “survival” sniger sig ind i butikkernes navne og produkter,   og amerikanske begreber florerer på hjemmesider og fora på nettet, men det behøver ikke være så teknisk.

Det vigtigste er at opholde sig i naturen.
Koble fra skærmene og strømmen af informationer og input og bare være.
Mærke vind og vejr – nyde stilheden og det simple.

 

Glo ind i bålet med blikket indstillet på uendeligt. Trække Stikket