Lejrbålets udødelige klassiker kun overgået af ristede skumfiduser i mariekiks 🙂

Hvorfor er det egentligt sådan ? Svaret er givetvis at det er superhyggeligt at sidde der omkring bålet med hver sin pind og hvert sit lille måltid. Man er sammen og kan sidde og hyggesnakke, men man har alligevel sit eget projekt. Og der opstår altid en lille konkurrence om at lave det perfekte brød. Mad på pind kræver heller ikke det store udstyr – så her kan alle være med.

Dejen er det vigtigste og man kan lave brød til andre retter, indbage pølser eller skinke og ost  eller lave en dessertudgave med nutella. Opskriften er dog den samme og utrolig simpel:

6-8 snobrød :

  • 3 dl vand eller mælk
  • 10 g gær
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Opløs gæren i den håndlune vædske og tilsæt resten der æltes godt igennem. Dejen opbevares køligt indtil den skal bruges.

Dejen snoes om en afbarket pind og bages over et godt glødebål.

God fornøjelse

 


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *