En overnatning i det fri – Hver måneden – I et år !

Efter at have overnattet ude i frost og sne i februar måned 2017, besluttede min søn på 11 og jeg, at give os selv en ny udfordring. Vi ville  overnatte i  fri, minimum 1 gang hver mdr igennem 2018.

Ikke for at tage noget mærke eller vinde en præmie. Kun for at teste hvad vi kan, og udfordre os selv, til også at komme ud i januar og februar.

I en travl dagligdag kan man godt komme til, at glemme, at lave en ordentlig tur – så med denne lille udfordring, var der større chance for at komme lidt mere afsted 🙂 Det var bare for sjov – og vi var lidt spændte på om vi nu kom afsted i alle mdr. Det gjorde vi, og du kan finde en lille turrapport fra alle månderne under menupunktet : Et år ude 2018

Reglerne var ret simple – vi skulle ud og sove i shelter, telt eller under tarp i samtlige måneder i 2018 – også januar !. Anton synes godt om udfordringen i, at holde varmen om vinteren og være afhængige af at kunne lave bål, have noget ordentligt grej og lave varm og nærende mad. Der er nogle basale friluftsskills man er nødt til at mestre, hvis man også vil være ude om vinteren. Har man dyrket friluftslivet i nogle år, er den danske vinter et fint næste step.

Vi har haft en masse gode oplevelser, og lært en masse af at se naturen, på alle årstider og tider af døgnet. Det har også været super hyggelig far/søn tid – både på overnatningerne – men ikke mindst i planlægningsfasen, hvor grej, lokationer, påklædning, mad og aktiviteter er blevet diskuteret ivrigt. Forventningens glæde til en overnatningstur er en stor del af fornøjelsen når man er 11 år 🙂

I det hele taget har det været en fornøjelse som far, at lave noget konkret med sit barn. Noget basalt og vigtigt som at skaffe sig varme, det næste måltid, søvn, vand og ikke mindst få en masse naturoplevelser. Ikke en eneste gang er der blevet plaget om skærm på turene, og det glæder mig oprigtigt, at nærvær og natur, tilsyneladende kan udkonkurrere ipads og telefoner. Jeg tror meget stærkt på at vores børn skal have nogle postive oplevelser og erfaringer med at bruge naturen – ud fra den simple antagelse at hvis man kender og forstår naturen vil man være mere tilbøjelig til at passe på den og agere bæredygtigt og ansvarligt. Har man intet forhold til naturen – hvorfor så passe på den ?

Stærkt argument for at tage dit barn med ud i naturen – et forslag herfra kunne være at starte med at gå en tur derud…. ud til skov eller strand !

Hver eneste mdr. i 2019 🙂

Go´tur


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *