Min søn på 11 og jeg,  har givet os selv den udfordring, at overnatte i de fri minimum 1 gang hver mdr, igennem 2018.

Tur nummer 11 – 10. November

Turen gik denne gang lidt udenfor vores vante friluftsrammer i Østjylland, nemlig til Hindsgavl og den gamle bro ved Lillebælt.
Dels fordi vi, på besøg ved fynske venner, har oplevet shelterpladsen som et hyggeligt og flot sted, og dels fordi shelterpladsen ligger i vandkanten, med mulighed for fiskeri.
Nobemberturen var tænkt som en overnatningstur med fiskeri som primær aktivitet.

Vi ankom til shelterpladsen ved 14 tiden i et solidt regnvejr og fik hurtigst muligt grejet fragtet fra bilen og i tørvejr i et af de 4 sheltere der er på pladsen.
Her pakkede vi lidt ud og ventede på at regnen ville drive over hvilket varede en times tid. Det bliver tidligt mørkt i November, så vi startede ud på fiskeriet, så snart det blev tørvejr.
Det var ikke den store succes men det lykkedes dog at lande en håndfuld Sej, 2 torsk, 1 fladfisk og en ulk inden vi stoppede og gik igang med madlavningen. Alle fiskene var dog undermålere og svømmer således stadig rundt i de flotte omgivelser ved bæltet.

Under fiskeriet havde vi haft besøg af 2 kajakroere, min fynske ven der oprindeligt havde vist os stedet, et utal af gående og 4 unge gutter på sheltertur. De 4 ville gerne dele pladsen med os.
Derudover hørte man jævnligt bulderet fra togene der passerer den gamle lillebæltsbro 1 km derfra.
Så selvom stedet på en måde ligger naturskønt og lige ud til vandet, så er det også befærdet og man må finde sig i lidt støj og lidt selvskab.

Vi snakkede lidt med de 4 unge mænd om hvordan vi delte sheltre og pladsen og vi gik derefter igang med at lave vores aftensmad der bestod af frossen beuf bourgiognon varmet på trangia.

Vores unge sheltervenner var heldigvis super flinke, stille og rolige og med nogenlunde samme tilgang til friluftsliv os.
Ingen boombox eller kasser med mokai, bare lidt øl, rom og en akustisk Guitar – det kunne ikke genere nogen og vi kom fint ud af at deles om det hele.

Efter maden forsøgte vi os med lidt “natfiskeri” – uden held. Så vi valgte istedet at hoppe i soveposerne og dele en pose chips 🙂

Næste morgen var der fælles morgenbål, med de 4 unge og vi lavede en solid go´morgen burger med oksebøf, salat, ketchup og røræg.

Vi forsøgte endnu engang at fravriste Lillebælt et par solide spisefisk vi kunne tage med hjem, men efter yderligere 5-6 små sej opgav vi og pakkede sammen lidt over middag.

Fattige på fisk, men rige på naturoplevelser gik turen hjemover. Nu mangler der kun en enkelt mdr – så har vi gennemført vores lille “challenge” med at sove udenfor hver måned i et år.
Vi håber lidt på at December kan fremvise nogle kuldegrader og noget sne så vi kan slutte af med manér.  Lidt stemningsbilleder fra turen :

      

  


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *