Hej 🙂

Jeg hedder Svend  og det er mig der skriver og redigerer “trækstikket”
Min primære uddannelse er pædagog og jeg arbejder til daglig med socialt udsatte.

Jeg har siden drengeårenes hulebyggerier og leg i en nærliggende skov brugt naturen på forskellig vis.
Jeg er ivrig lystfisker, ror havkajak, dyrker UV-jagt, sanker mad fra naturen og er generelt et menneske der trives godt når jeg opholder mig udendørs.
Derfor overnatter jeg ofte ude – og har haft mine børn med siden de var i 2-3 års alderen.

Jeg er 47 år gammel og  far til 2 piger og 1 dreng. Pigerne er nu henholdsvis 19 og 17  år, og de er hoppet lidt af outdoorlivet.

De fortæller ofte om de ting de kan huske fra vores ture,og virker generelt glade for de oplevelser, der er kommet ud af at sove i biuvak på stranden eller tage på teltture, med stormkøkken og skumfiduser. Men jeg må erkende at med den alder de har er der andre ting der trækker.

Drengen på 11 er til gengæld hooked på outdoorlivet og han bliver sikkert en del af denne blog.

Han er næsten med hver gang, og det har en kæmpe værdi for mig. Jeg er af den opfattelse at nutidens børn har godt af noget virkelighed og noget ro, som modstykke til strømmen af info og input fra den virituelle verden.

Som uddannet pædagog er jeg også bevist om vigtigheden af at lære hvordan naturen og verden hænger sammen, og få tiden til fordybelse og nærvær. Og som helt almindelig far er det bare fedt at lave noget med sit barn, hvor man ikke bliver forstyrret af biblyde, alarmer, notifikationer, sms er og alverdens andre input.

Der er kun stilheden, naturen og fællesskabet,  og der ligger mange livsbekræftende og stærke oplevelser i den sammensætning.

Jeg er overbevist om at naturen kan hjælpe os med finde ro og balance og at dette behov bliver stadigt større, i takt med at vi får mere og mere teknologi, sociale medier, input, arbejde og mere stress.

Livet går hurtigere og hurtigere og jeg håber jeg med denne blog kan inspirere nogle til at komme lidt ned i gear, og finde tilbage til glæden ved normale “kedelige” ting som stjernehimmelen, bål, solopgange, fuglefløjt, årstidernes skiften, mad fra naturen, oplevelser med vilde dyr, fiskeri, jagt, bushcraft og alt det andet der findes derude.

Det der har været der i tusindvis af år før os, og vil være der når vi ikke er her mere: Naturen.

 

 

Få hundrede meter eller få kilometer væk – ligemeget hvor vi bor i Danmark er der ikke langt til noget smuk natur. Men vi bruger det ikke ret meget.

Det synes jeg vi moderne mennesker med fordel kunne gøre noget mere

Der ligger mange oplevelser og stor livskvalitet og venter derude.