Denne sommer gik ferien til Norge og udover fiskeri, uv-jagt, små vandreture og generel afslapning ved de smukke norske fjorde,  bød ferien også på den klassiske vandring til det utroligt flotte udsigtspunkt Prædikestolen. 


Vandringen er ikke helt så let som den er beskrevet nogle steder .. vel er ruten afmærket, og vel er der rimeligt lette passager. Men når det er skrevet,  så er der også stejle punkter hvor man går “op ad trapper” , og nogle steder hopper man fra sten til sten,  hvilket dels er anstrengende og dels kan gå galt.

Der står i beskrivelsen, ved rutens start,  at alle i almindelig fysisk form kan gå ruten – og den kategori er jeg heldigvis stadig i :-). Men jeg er 49 år og ikke en specielt trænet vandrer, så jeg er nok et meget godt eksempel på en ” normal person”.  For en trænet vandrer eller en person i god form er turen ikke nogen stor udfordring , og det kan vel gøres på 1½ time. Men hos mig kommer pulsen alligvel op,  og sveden pibler frem på nogle af strækkene,  på den 4 km lange tur op.

Med et par pauser de flotteste steder kan turen op sagtens tage et par timer – så sæt bare 4 -5 timer af til hele turen. 

Belønningen venter på toppen og flere steder på vejen derop. 
Det er virkelig en ubeskrivelig og fantastisk udsigt man får deroppefra, og man står bare og mærker storheden og uendeligheden. 

Det er sådan et sted man forstår hvor lillebitte og ubetydelig man i virkeligheden er. Navnet giver perfekt mening da punktet er en firkantet flad afsats højt hævet over Lysefjorden og fjeldene omkring.

Plateuet er toppen af en  604 meter høj klippe, der rejser sig næsten lodret op fra Lysefjorden – stedet er på Lonely Planets liste over de 10 mest enestående, smukke steder i verden. Det kan man kun sige er fortjent,  og det tager pusten fra de fleste at lægge sig ned og kigge forsigtigt ud over kanten.

Sådan en panoramaudsigt kan man naturligvis ikke have for sig selv, og prædikestolen er da også Norges mest besøgte attraktion med over 300.000 besøgende årligt. Du er altså ikke alene på ruten eller på toppen i sæsonen – men er man indstillet på det synes jeg faktisk det er helt ok.

Der er masser af muligheder for øde fjeldvandring i Norge,  og hvis man hader andre turister må man finde et andet sted. Sådan er det bare – et så smukt og relativt tilgængeligt sted kan man ikke have for sig selv,  så forbered dig på at høre et par forskellige sprog. og på at der nok står et par asiatiske turister og tager rigeligt med billeder på toppen.

Der står muligvis også et par tåber og leger med døden ved at hoppe tæt på kanten – hænge med benene udover eller på anden måde vise deres dødsforagt. Det synes jeg man bør ignorere og tage med et skuldertræk.

Er man indstillet på at møde andre mennesker på turen og kan klare lidt stigninger og stenet tærræn. Ja så kan jeg kun anbefale,  at man een gang i livet tager turen op til prædikestolen og lader hele scenariet tale for for sig selv.

Go tur 😉

 

Kategorier: Ture

1 Kommentar

Kaj Sørensen · august 19, 2019 kl. 6:00 am

Kære Træk Stikket

Vi henvender os til dig, for at høre om du har et manuskript eller i gang med at skrive eller et bogprojekt, som vi kan vurderer med henblik på udgivelse. Forlaget mellemgaard har i årenes løb udgivet mange danske titler i forskellige genrer, romaner, krimi- og spænding, biografi og erindringer, rejsebøger, lyrik og kogebøger. Vi er altid på udkig efter nye, spændende forfattere og projekter.

Vi er overbevist om, at du har meget på hjerte og har et væld af interessante historier at fortælle, så en sådan udgivelse ville helt sikkert kunne nå ud til en meget bred målgruppe og dermed også få et godt salg.
Derfor må du meget gerne lade os vide, om du kunne være interesseret i et samarbejde, og om du i givet fald selv har et manuskript vi kan udgive.

Forlaget har meget dygtige og kompetente redaktører til redigering og certificeret korrekturlæsere og dygtige grafikere og et stærkt team af marketingmedarbejdere som er gode til at markedsføre og promovere bøger og som du kan sparre med. Vi laver et katalog hvert år, deltager på messer, laver salgskampagner, har en bogblog, FB med anmeldelser/omtaler, laver flyers og plakater mm. Derudover markedsfører forlaget det også ud til boghandlere og skoler i hele Danmark.

Vi foretager en masse promovering som vi gerne vil fortælle dig mere om. Derfor vil vi gerne tale nærmere om, hvad vi kan tilbyde dig med et fælles bogprojekt.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Kaj Sørensen
Forlagschef

Forlaget mellemgaard ApS
Kragsbjergvej 22, 1.
5000 Odense C
Tlf.: 2399194 / 65903642
mellemgaard.forlaget@mellemgaard.dk
http://www.mellemgaard.dk

Forlaget mellemgaard har eksisteret siden 1998, og vi udgiver ca. 300 titler om året. Vi har en bred udgivelsesprofil og udgiver titler inden for snart sagt alle genrer f.eks. romaner, krimi og spændingsbøger, digte, biografier, selvhjælpsbøger, kogebøger, hobbybøger og meget andet. Se mere på http://www.mellemgaard.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *