Det er ikke farligt at bevæge sig ud i naturen og lave bål, mad og overnatte udendørs. Men lige som alle andre steder kan der ske uheld, og ind imellem er man langt fra hjælp eller nærmeste vej/bebyggelse.

Derfor er det fornuftigt at tage nogle forholdsregler, og de er i virkeligheden ret simple. Sørg for selv at kunne yde førstehjælp – til det kræves primært forbinding/plaster til snitskader og vand til forbrændinger. Man er altså godt hjulpet hvis man medbringer et simpelt førstehjælps-sæt og har adgang til vand. Jeg vil faktisk mene at det vigtigste sikkerhedsudstyr er en opladt mobiltelefon med 112 Appen installeret. Hvorfor en app? Hvorfor ikke bare ringe 112 ?

Fordi Appen virker sådan, at den samtidig med opkaldet sender dine gps koordinater til alarmcentralen,  så hvis du er i en skov eller på en strand hvor du ikke kender adressen,  er det stadig muligt for udrykningskøretøjet at finde dig.

Denne App er et super værktøj som du forhåbentligt aldrig får brug for. Men prøv lige at tænke e tanken til ende …… at du pådrager dig en alvorligt blødning, en stor forbrænding eller får en blodprop ude i en tilfældig men ret stor skov…..hvordan vil du egentligt  forklare alarmcentralen hvor du er ?  Der er jo ikke noget vejnavn eller en adresse.

Appen er gratis.Se nærmere her : 112 App hjemmeside

Vil du være endnu mere sikker end du er med de 3 ovennævnte ting kan du tage et førstehjælpskursus – de udbydes jænligt i alle større byer – google er din ven.

De vigtigste retningslinjer:

1.Medbring et førstehjælpssæt- jeg anbefaler dette :.First Aid Kit  (affiliatelink)

2.Medbring eller hav adgang til vand

3 Medbring opladet mobiltlf., med installeret 112 -app

4. Tag evt. et førstehjælpskursus

Derudover kan man gardere sig med sund fornuft i forhold til årstid og længde – eks. et overlevelsestæppe om vinteren og solcreme med høj faktor om sommeren osv.

Dette indlæg omhandler sikkerhed på overnatninger og weekendture i DK.

Skal du på bjergbestigning eller 14 dages fjeldvanding skal du søge info andre steder og have mere specialiseret førstehjælp med.

Til sidst kan du læse om en tur jeg selv var på der ikke gik helt planmæssigt – hvis du tør 😮  Turen du ikke burde læse om

Ha´ en god og sikker tur ,-)


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *