En tarp er en teltdug monteret med fastgørelsespunkter, så den kan sættes op på mange måder og indrettes efter de forhold der er på det valgte spot.

En typisk opsætning er denne, men der findes utallige måder at sætte en tarp op på.

Tarpen kræver lidt mere viden og teknik end et telt, men man kan tænke på den, som et telt uden bund, eller en “overdækning”.
Jeg holder selv meget af at overnatte under tarp, da man kommer meget tæt på naturen, samtidig med at man er godt beskyttet imod elementerne, hvis den er opsat rigtigt , og på det rigtige sted.

Tarpen er også tit med på dagture som et hurtigt læ, der tager 5 min at sætte op/pille ned. Man må overnatte de samme steder som med telt, og ikke andre steder hvis man strengt følger reglerne.
En lille tarp i grøn eller brun er dog meget diskret, så man kan ret let gemme sig/være anonym og undgå at genere andre.

Jeg vil opfordre til at bruge sin sunde fornuft, og spørge sig frem.

Fordelen er at tarpen er meget alsidig og fleksibel, den vejer og fylder ingenting i forhold til telt.
Ulempen er at du ligger direkte på jorden og er eksponeret for myg og andre insekter.

Tarpen er også rigtig god som backup hvis du vil sove i shelter eller andre steder der kan være optaget af andre. Hvis du vil overnatte i hængekøje er det også lækkert at spænde en tarp op ovenover køjen for læ imod vind og vejr.

Et billigt alternativ til en rigtig tarp er en letvægtspresenning, de larmer mere i vind og holder ikke så længe.

Vil man bare prøve en enkelt gang at bygge en biuvak eller overnatte uden telt,
kan det dog være være en ok løsning med en presenning fra byggemarkedet til 30-50 kr.

Jeg har prøvet begge dele og synes bestemt at en rigtig tarp er pengene værd, hvis man bare er moderat glad for friluftsliv og ture ud i det blå 🙂

Her er min Tarp : DD 3×3 meter (affiliatelink)