Et “tvigstove” er et lille “kvistekomfur” og fordelen er at du med et minum af brænde kan koge vand og lave mad..

Et tvigstove er en lille kasse hvor man fyrer med kviste og små pinde, og ovenpå denne placerer man sin gryde, pande eller en lille grillrist. Man skal således ikke slæbe sprit eller gas med ud i naturen for at lave sig en kop kaffe eller et lille måltid.

Det er løsning der ligger imellem et Trangia/Stormkøkken og et solidt bål … Og nærmest intet fylder i oppakningen da det kan slåes sammen til een “plade”.

Eksempelvis bruger jeg det på dagstur hvis jeg skal lave en kop kaffe en enkelt gang på turen, eller lave et mindre måltid.

Det er en fin løsning og supplerer det tunge bålkøkken eller et stormkøkken for dem der gerne vil have noget at vælge imellem når de skal på tur.

Man kan købe forskellige modeller ala denne hvor man kan folde den eller skille den ad.  F.eks denne her : Tvigstove (reklamelink)

 

Man kan også bygge sit eget “hobostove” af en gammel dåse.  Eller lave et Ikea-hobo-stove ud af deres bestikholder. Den fungerer også glimrende.

Jeg har en DIY model  lavet af en 2 ½ liter konservesdåse –  Det fungerer super med den lille trangiagryde og en håndfuld kviste –  efter 10 min er der friskbrygget kaffe i det fri og et lille minibål at sidde og kigge ind i 🙂  Det er ofte de simple løsninger der fungerer bedst i når man er udendørs.

Kategorier: Grej

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *